Laden Evenementen

Afgelopen september vond de tweejaarlijkse ISFTD conferentie plaats in Amsterdam. Wetenschappers, artsen en experts op het gebied van FTD uit de hele wereld, kwamen 3 dagen samen om kennis te delen en de globale banden te versterken.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen vanuit de wetenschap? Wat zijn de ontwikkelingen op medicijn gebied, lopen er nieuwe nieuwe onderzoeken? Wat is er bereikt om sneller tot een juiste diagnose te kunnen komen?

We zijn heel blij dat twee van deze experts, die ook presenteerden tijdens de Caregiversday, ons donderdagavond 14 november mee gaan nemen in de laatste ontwikkelingen en vragen zullen beantwoorden:

Dr. Harro Seelaar

“Sinds 2020 ben ik als neuroloog werkzaam in het Erasmus MC en bij het Alzheimercentrum Erasmus MC, waarbij  we expertisecentrum zijn op het gebied van Frontotemporale dementie. Ik richt me met name op patiënten met cognitieve stoornissen en zie met name patiënten met frontotemporale dementie (FTD), ziekte van Alzheimer en primair progressieve afasie (PPA).  Naast mijn werkzaamheden in de patiëntenzorg doe ik wetenschappelijk onderzoek, met name naar FTD en PPA, om beter te begrijpen hoe deze ziekten ontstaan.”

En Sterre de Boer MD-PhD

“Sterre de Boer onderzocht de diagnostische uitdagingen van de sporadische gedragsvariant van frontotemporale dementie (sporadische bvFTD). Dit deed ze tijdens haar promotie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze bekeek onder meer welke testen kunnen helpen om bvFTD van psychiatrische aandoeningen te onderscheiden.”

 

Meld je aan!

Je ontvangt voor aanvang van de online Lotgenotendag een email met de inlog link.

Inloggen kan om 19.45 uur, we beginnen om 20.00 uur.

LET OP: DEZE KAN IN JE SPAM/ONGEWENSTE BERICHTEN TERECHTKOMEN!

Ga naar de bovenkant